Honlapkészítés

Mitől jó egy weboldal? Még a tervezés előtt fontos választ adni a következőkre: Kiknek készül a weboldal? Milyen céllal készül?  Milyen tartalmat szeretnénk megjeleníteni a weblapon?

Szempontok, amiket érdemes figyelembe venni.
Ismertség, azaz ismerjék a honlapodat. Ehhez szükség van egyaránt keresőmarketingre és kereső optimalizálásra az adott honlapon. Az ismertség nem jön magától, tennünk kell érte.

Bizalom, bízzanak az emberek a vállalkozásba és annak termékeibe, amelyet az interneten keresztül megismernek, pl. webáruház esetén tegyük ki az árakat, mert ha nem tesszük ki, az bizalmatlanságot vált ki az emberekbe – ne csináljunk kamu, akciós napokat, akciós termékeket ne tegyünk ki a honlapra csak azért, hogy felkeressék a boltunkat. Ezekkel csak az emberek bizalmát fogjuk elveszíteni.

Hitelesség, ha azt gyanítja egy a weboldalunkat böngésző érdeklődő, hogy egy adott webhely helytelen információkat közöl, azonnal tovább kattint egy másik weboldalra – tehát a hitelesség létfontosságú szempont kell, hogy legyen. Mutassunk rá cégünk szakértelmére, valamint a kínált termékek és szolgáltatások mögött álló szakmai tudásra! Gondoskodjunk arról, hogy honlapunk könnyen használható és hasznos információkkal legyen feltöltve. Egyes weboldal tulajdonosok, cégvezetők hajlamosak elfelejtkezni a felhasználókról, és csak saját cégük egójának kihangsúlyozásával törődnek. Ha a termékeinkre nincs nagy igény vagy csak nagyon szűk réteget célzunk meg, akkor próbáljunk több lábon állni. Pl. ha nagyon drága lámpákat és csillárokat árusítunk, akkor legyenek mellé egyéb kiegészítő termékek, amikre nagyobb igényük van az embereknek, illetve amikkel nagyobb célközönséget tudunk meg célozni. Vagy ha a szolgáltatásunk pl. tűzijáték készítés, akkor egészítsük ki dekorációs szolgáltatással.

Ajánlatok – legyenek jó ajánlataink, pl. normális, elfogadható árakban gondolkozunk. Sajnos a hazai vállalkozások legtöbbje nem így jár el. Túlárazza a termékeit, szolgáltatásait a hirtelen meggazdagodás reményében.

Egy jó weboldal az alábbiakat kínálja a honlapra látogatóknak:
- tájékoztatás, ismertető a vállalat tevékenységéről
- viszonteladók, ügyfelek támogatása
- piac tájékoztatása az aktuális információkról
- sajtókapcsolatok kezelése
- online ügyfélszolgálati segítség
- értékesítés

Ehhez fontos az első benyomás.

Látható első ránézésre, hogy mi a lényeg?
Képzeljünk el egy boltot, aminek egy forgalmas utcán van a kirakata, de az üvege poros és koszos. A szegényesen kihelyezett pár darab árut belepi a por. Ide csak akkor mennénk be, ha feltűnően ki van írva, hogy minden olcsó, esetleg ingyen adják. Ugyanez történik egy weboldal esetében is.

Ha összecsapott és nem túl esztétikus a kinézete, nem harmonikusak a színek, vagy már elavult a megjelenése, a navigációja bonyolult, ekkor a látogató nem tudja, hogy hol jár az oldalon, ezért használhatatlan az egész oldal, és ne felejtsük el, az első 5 másodpercben a honlapra látogató dönt arról, hogy tovább nézi a honlapunkat vagy tovább keresgél a web áruházunkban. A fentebb leírt oldalhoz nem lesz meg a bizalom, e nélkül pedig nincs vásárló, sem ügyfél. Webáruház vagy céges honlap esetén nagyon fontos a megfelelő mennyiségű információ az adott termékekről vagy szolgáltatásról.

Rendszeresen frissítsük a weboldalunk tartalmát.

A túl kevés szöveg jelentése a látogatóknak:
- vajon tényleg létező cégről van-e szó?
- megbízhatóak-e, lehet-e rájuk hosszútávon alapozni?

A túl sok szöveg jelentése:
- minden áron eladni akarunk,
- meg akarjuk magyarázni, hogy csak a mi termékünk a legjobb,
- azt akarjuk elhitetni, hogy csak akkor jár jól a vásárló, ha tőlünk vásárol.

Minden leendő vásárlót vagy érdeklődőt érdekel az, hogy milyen típusú és minőségű szolgáltatást várhat tőlünk és milyen áron kapja.
Ezekre adjunk választ a termék leírásokban, vagy amikor a szolgáltatásainkról írunk a honlapon. Ne kelljen keresgélni a honlapon, mert ez nagy hiba, hiszen ha egy vásárló nem talál meg egy neki lényeges információt, akkor könnyen választ a konkurenciák közül, pl. ilyen az ár, garancia, stb..

Érdeklődést keltő tartalom a honlapon:
Ha valaki eljut addig, hogy kifejezi az érdeklődését egy termékünk vagy szolgáltatásunk iránt, pl. egy hirdetésen keresztül, még nem dőlhetünk nyugodtan hátra.Koncentráljunk a lényegre, fogjuk meg a kezét a vásárlónak és terelgessük el a vásárlásig. PL. ha hirdetünk a hirdetési felületetnek tartalmaznia kell az érdeklődő számára releváns információkat.Ezután legyen rajta valamilyen űrlap a honlapon az azonnali kérdésfeltevéshez. Űrlap – CRM összekötése az adatok feldolgozásához így az értékesítő kollégák azonnal kapnak egy e-mailt az új regisztrációkról , és elkezdhetik feldolgozni az érdeklődést. Építsük ki a bizalmat, a vásárlói kérdésre minél gyorsabban válaszoljon az értékesítő. Ha nem teszi ezt, akkor előfordulhat, hogy mivel a látogató a konkurens oldalán is járt már, és ott azonnali választ kapott rövid időn belül, akkor mire mi észbe kapunk és válaszolunk - pl.2 nap múlva - addigra már a konkurensnél meg is vásárolta a látogató a terméket, amit keresett és csak annyit fog vissza írni, ha egyáltalán visszaír, hogy köszönöm már nem aktuális.

Kiderül-e egyértelműen az, hogy mi a weboldalunk ajánlata?
Nem feltétlenül termék eladásról van szó, hanem valamilyen olyan hasznos dologról, ami miatt a honlapra látogatónak megmarad a honlap, eszébe tartja és úgy könyveli el, hogy a weboldalunkon hasznos és neki értékes tartalmat talált, amiért érdemes visszatérni. Vagy másoknak is ajánlani az oldalunkat. Pl. ha világítástechnikával foglalkoznunk, akkor tegyünk fel a weboldalunkra olyan hasznos információkat, mint pl. a Lumen/Watt táblázat, led fényforrásokról hasznos információkat stb. tehát a lényeg, milyen értéket ad az oldalunk. Fontos, hogy a látogató igényeit vegyük figyelembe, a honlapunk segítsen megoldást találni a látogató problémájára, kérdéseire és igényeire. Nagyon hasznos dolog a vevőknek egy olyan aloldalt készíteni, aminek a címe a kérdések és válaszok legyen / gyakori kérdések. Itt fel lehet sorolni minden olyan dolgot, amiket a vevők kérdezhetnek termékeinkről vagy szolgáltatásainkról. Legyenek érdekes dolgok a weboldalon, ami miatt úgy érezhetik a weboldalunkra látogatók, hogy ide érdemes visszatérni. Építsünk bizalmat apró figyelmességekkel, ha az oldalunk olyan, akkor legyen lehetőség a vásárlói vagy egyéb visszajelzésekre pl. fórum, blog, ahol hozzászólhat bárki az adott tartalomhoz, vagy legyenek értékelhetőek a termékeink. A céljaink eléréséhez sok időre és munkára van szükség, amihez megfelelő kereső optimalizálásra és hatékony kereső marketingre van szükség. Összefoglalva: a honlapunk legyen érdeklődésre vagy vásárlásra optimalizált hatékony eszköz, ami végig vezeti a honlapunkra vagy web áruházunkra érkező látogatókat egészen a vásárlásig, kapcsolatfelvételig, vagy egyéb szolgáltatások megrendeléséig. Ezért nagyon fontos, hogy honlapunk életképességet, működőképességet sugározzon.